Idooool

Ja alltså inte kan man missa idol bara för att man flyttar till ett annat land?

FY FAN så bra erik är!!!!!!

jag dör litegrann här borta.

Men nu är det snart dags för träning (haha jag skrev först att nu är det dags för erik..)

Så nu ska jag byta om. :) puss och hej jag förstår ingenting av våran matte nu


onsdag den 30 september

hej hopp

har haft gateway, faktiskt väldigt ovärd kurs. men men, har theory of coaching och p.t. sen :) och sen matte.......

Sen ikväll är det möte 3.30, får se om det blir individuals (med andra ord intervaller..) eller om vi bara ska spela. Han sa det igår men fattade inte riktigt ;)

IMORGON, då har vi vår första riktiga träning!!!:)
Ska bli spännande och se hur de är. Tror det kommer bli ganska annorlunda än hemma, jag vet som inte varför, men alltså, hela grejen är så annorlunda här, liksom hela attityden. Men på ett positivt sätt :)

Därför älskar jag att träna här (gjorde jag ju hemma också, men ja), vi kör hårdar eän någonsin men det blir som så bra för alla peppar stenhårt och alla pushar varandra till tusen. Inte för att vi inte gjorde det hemma heller, men ja, det är annorlunda haha...

jaha, vad ska jag göra nu då? Vila, är trött. Och mina beeeeeeen!
De där trapporna igår har satt sina spår.

Men det är bra. Nu ska jag gå, ha det bra. puss och kram

 



vårt lag!!!:) utom Dawne, Kendahl och Siren


flag football

hey

träningen var bra, först fys med degan. gick igenom ett varv med den vanliga fysen, sen sprints och hopp i trappor! Det var jobbigt. Sen sprints på fotbollsplanen utanför ;p

sen kom chocken, inga intervaller med coach idag :O hade möte och sen gick vi inte och spelade i ca 45 min, det var kul :) sen sköt (höll på att skriva skjöt, men näe!;p) jag lite mera, sen middag, study table och sen gick jag och gabbi o kollade när killarna spelade flag football :)

gör inget speciellt nu, äter lite kvällsfika, eller ja, så gott som det går.
Såg att någons status på facebook var "kvällsfika!!" och då började jag sakna att bara gå och rosta 2 mackor, stoppa på lite cheddarost, gurka och ta ett glas apelsinjuice och sätta sig i soffan hemma!

Det är väldigt konstigt vilka saker som kan få en att längta hem. Men ändå vill man ju vara kvar här, det är konstigt det där!

Nu ska jag gå, ska sova i hyffsad tid kväll så jag inte är så förbannad trött imorn :)
puss o kram


jag och kim på väg hem från pumpkin patch grejen i lördags!

streets


Idag när vi åkte hem från posten så åkte vi förbi Whittier Street!

 

Då blev jag lite galen!


tttttuesday

yoyoyo

de här dagarna är de värsta att ta sig upp på, och ändå börjar jag 10.30.
Hade interpersonal communication.. vi hade rollspel... alltså JAG. rollspel.
Det gick förvånansvärt bra. Men hujeeeeeedamig vad nervös jag var!!!!

Sen gick vi till maten, BAJSMAT! på riktigt, hade typ kunnat äta bajs istället.  kanske inte. men fy.
Har ätit lite nudlar nu här på rummet istället haha.

Iaf Omar, Ken och Big C skulle åka och köpa mat på subway (don't blame them) så jag och gabbi följde med och åkte till the post office och postade brev!

Så nu sitter jag här och har träning om 2 och en halv timme, sista fysen med Degan... :)
Ska fråga han om min rygg, har ju haft ont i nedre vänstra ryggen och de trodde han hade nåt o göra med höften. Men nu har jag värsta låsningen i övre ryggen också så hoppas han kan knäcka den!

Men nu ska jag gå, snackar med empis!! saknar den bruden!
puss å hej

hallihallå

tjoho
träningen var precis som jag trodde! Möte först, sen gick vi in i hallen och körde progressive shooting, sen agilities (löpskolning!!! det var så det hette, fast den här är lite jobbigare)
När vi kör agilities så kör vi typ en variant av "motorn" som ni vet... och den är helt sjukt jobbig!

Sen sprang vi iallafall intervaller, 8 ggr fram och tillbaka under 2 min, 4 ggr. Det var jobbigt men skönt efteråt:) Sen spelade vi lite och sen fick vi micki's födelsedagstårta, mmm :)

Sen middag och sen walmart igen, glömde såkalrt lite grejer igår. Vi kom på vad jag ska vara på halloween så började skaffa lite grejer till det haha... :)

Sitter här och snorar och nyser igen.... det är något som inte står rätt till där inne alltså, jag är typ allergisk mot intervaller för jag blir såhär varje gång vi springer! Sen är det folk på skolan som har börjat få svininfluensan också.... hipphurraa!

Har matteläxa till imorn, kanske ska se till att göra den... nu när jag har en bok:D

Asså den här dagen har vart så himla kul, vet inte varför men vi har bara garvat åt allt och ingenting. :)

Nu ska jag inte skriva nå mer.

förresten! en grej till. Kan man koka pasta i en vanlig kastrull? alltså inte i en såndär medelstor gryta utan en sån kastrull man kokar varmkorvar i? fast lite större än så. Kan man bara koka jättelite då?

Jag har mycket kvar att lära, haha. Pusshej

måndag......igen

veckorna går så himla fort alltså! speciellt helgerna...
Kommer inte dröja länge tills jag är hemma i luleå igen om det ska gå i den här farten!
I början gick tiden ganska långsamt, men nu jättesnabbt och det kommer väl gå supermegasnabbt när säsongen kommer igång och så :)

Iaf, måndag idag igen.
Har haft gateway och jag höll på att somna.. kunde inte somna igår kväll för jag vaknade ju så sent igår.
Hängde iaf i vårt rum, vi hade besök på löpande band haha :) Men det var kul!

Har träning kl 4 idag. Att vi ska springa intervaller känns inte som en helt otippad gissning.
Meen... vi ska få tårta!! Micki fyllde år i lördags och då bjuder coach på världens godaste tårta som hans fru bakat:)

Har lektion om 45 min. Sen har jag lektion direkt efter det.. Sen ska Kim komma med våra pumpor, sen ska jag laga lunch oc sen matte :)

Månadagar är de jobbiga dagarna.... och onsdagar. men men! Nu ska jag kila.
puss hej

nananNa

hello
sov 13 timmar inatt. trött? jag? vadå? nähedå

vaknade, åt brunch och sen skulle jag och gabbi gå till walmart. Men träffade Omar och Kade precis innan vi skulle gå och de skulle också dit med bil så vi åkte dit :) Köpte lite grejer men har märkt nu att jag glömde typ hälften av avd jag behövde, men ähhh!;) köpte en kastrull iaf så jag kan koka pasta :)

Nu ska vi snart äta middag och sen ska jag nog träna! Oerhört chill dag men så får det vara ibland :) behövs efter gårdagen haha. Eller hela den här veckan, har konstant vart igång, men det är kul :) Förhoppningsvis är man lite utvilad imorn då, ny vecka och nya tag ;)

Nu ska jag fixa mig lite inför middagen, jag är inte mycket att hurra för nu  haha.

Puss och kram

busy busy day

Aloha

Blev inte supermånga timmar sömn inatt.. vaknade jättetidigt och kunde inte somna om, det händer inte ofta det.
Jag och gabbi skulle gå till walmart och köpa present till Katie (vår värd familj-"lillasyster") som fyller 8 idag! Vi skulle bli upplockade av Kim här runt 12 men vi var lite sena och det var väldigt tidiga så vi hann inte till walmart!

Ett annat problem var att gabbi tappat sina nycklar så vi var tvungna att gå till gabbis R.A (gabbi var jättenervös, för hennes r.a. tycker inte om henne eftersom hennes r.a's gamla kille är kär i gabbi nu haha, men det gick bra) så de fick låsa upp o grejer... som tur var hade gabbi köpt en t-shirt som hon skulle skicka till sin lillasyster så vi fick ge den till Katie och så gjorde vi ett superfint (haha) kort också. Hon blev iaf jätteglad för presenterna så :)

Vi blev iaf upplockade av Kim och Katie och eftersom vi inte hunnit äta frukost/lunch (brunchen öppnar ju inte förrän 11.45) så stannade vi på subway en snabbis. Sen åkte vi hem till dem, jättefin hus har dom =) Efter ett tag kom Katies alla kompisar, hur söta som helst haha och vi åkte iväg till en pumpkin patch! Det är ett ställe vart man får plocka sina egna pumpor! Det har vart såååå varmt hela dagen så jag klagade då verkligen inte :)

Sen efteråt fick vi lite saft och så haha. Träffade en kille som jobbade där, han var exakt på pricken, helt sjuuukt, lik oscar!! det var läskigt. Sen åkte vi iaf tillbaka till deras hus, fikade, såg på när barnen lekte lekar och karvade ur och fixade pumpor.... jaa vi vet att det är en månad kvar till halloween men de verkade så kul haha. Jag och gabbi hade lite krig nivet med det där slajmiga innehållet i pumporna... hon började kleta det i mitt hår och ansikte så jag gav igen, det var ganska kul men jag hittar lite pumparester här och där nu haha.

Sen for jag och gabbi till rodeon där vi stod med aja och tog betalt av bilarna som kom i en och en halv timme... I slutet var vi så himla övertrötta, så vi hade sjukt kul haha. Sen träffad vi coach som har sitt lemonad-stånd under rodeon haha.... hans höggravida fru var där också.. det är typ 30 års åldersskillnad mellan dem.. det är som inte som att dom är gifta, jättekonstigt... men men!

Sen kollade vi lite rodeo och sen åkte vi hem med Cameron, efter en sväng förbi Burger King eftersom middagen hade stängt. Fick bli lite onyttigt idag alltså, men en dag i veckan kanske funkar...

Ska gå och lägga mig TIDIGT ikväll... typ nu? Klockan är nio men I need some sleep!
Ska bara lägga in lite bilder så. Ha det bra där hemma, miss u guys! puss o kram

 



mer finns på fejjan. :) nu ska jag sova haha.


bilder

yes här kommer lite bilder som utlovat!
Måste duscha snart, sen ska jag och gabbi försöka lifta med jordan till walmart så vi kan köpa present till katie, sen är det dags för 8-årskalas!:) Vi ska på pumpkin patch, vet inte vad det är men det blir nog kul haha :D

Sen ska vi sälja biljetter till rodeo och sen får vi se!

våra nya skor! (morr)

 



iih. ooops sorry hinner inte mera!! måste skynda skynda
puss o kram


my first rodeo!

Hej hopp, sitter här och käkar morötter (haha) på fredag kväll. Är dundertrött

Jag och Jordan for till Degan, tog ett bra tag men han stretchade och stoppade lite elektricitet-saker (vilket var väldigt skönt!) Kom tillbaka vid kvart över fem, ser då keidas sms att om vi ska med på rodeon så ska vi vara hos mandy och lea 5.40... och då skulle jag hinna äta, upp till rumet o byta om och så innan så det blev hets men I made it =)

Så vi åkte iväg på rodeo, fick en chock när jag kom dit! STACKARS DJUR!!!!
De välter ju getter, kossor, ja vad det nu var för djur. Och sen knyter de ihop benen på dom så jag trodde de dött. Djurplågeri tyckte jag men alla sa att det inte gjorde ont för djuren. NÄHÄ varför kallade dom på en vetrinär någon gång då????

Sen var det bull riding och sånt där också, ingenting för mig. Alla är liksom SUPERNÄRA att bli kickade av en tjur. trevligt? Mandy's pojkvän som är med i rodeolaget säger att det inte är något ovanligt direkt.

Så jag satt mest och fick hjärtattacker men annars var det kul, haha. Har tagit massa bilder, ska lägga in dem här :) Blev väldigt kallt dock så jag for hem innan det slutade, sen var jag otroligt trött också.... gick ju upp en aning tidigt imorse. Imorn blir det full rulle igen. 8-årskalas (måste köpa present först), sen ska vi sälja biljetter i rodeon och sen ska vi kanske äta middag hos våra host-parents :)

Nu ska jag lägga in lite bilder, puss och kram!

eller nä.... bilderna får vänta till senare!! ska till micki och pav ett tag nu. adios amigos!

basket.se = blä # 2!!!

nähä, nu vill inte ens statistiken komma upp heller!!!

Men av vad jag har förstått så missade jag en jävligt bra match. rätt?

Har precis köpt en mattebok för 200 dollar. Känns underbart strålande superhärligt!!! not.
Även om man bra gärna skulle vilja tro det när man är ute och shoppar så är man ju inte gjord av pengar. tyvärr.
Men det här ska vi nog klara, men surt är det... tänk vad jag hade kunnat köpa för de pengar... sen liksom.... en mattebok?

Ska med Jordan till Degan snart... men han vill inte svara på mitt sms så vet inte riktigt när det blir. men snart iallafall! Sen ikväll frågade mandy om vi ville med på rodeo så kanske får se mitt liva första rodeo ikväll ;) haha.
Vet knappt vad det är men alla som är med i rodeo-laget går omkring med cowboy-hattar (kanske inte alltid...ledsen om jag gör er besvikna) och boots så det kan bli coolt. hehe.

Ser fram emot att Degan ska "stretch the heck out of me" som han vill uttrycka det, plus att han ska använda sin himla "electricity". Det låter väl ändå ganska läskigt??? jag berättade om micke sandbergs metoder med ett finger i magen, själv tycker jag det låter mycket mer harmoniskt.

Måste köpa mera skavsårsplåster, dessa var lite för små för mina fina små blåsor.

 

Annars rullar allt på fint. Inte för att ni nog har tid att undra eftersom jag skriver här 24/7 haha.

Men jag måste ju underhålla svenskan, säger vi. Brukar allt som oftast lyckas smyga in ett antal svenska ord i mina meningar här... de måste tycka jag är knäpp. (Idag lyckades jag och gabbi nästan snacka i en halvtimme utan att någon av oss sa "huuh????" haha)

 

Nej nu ska jag ringa Jordan. hej hopp


bajs basket.se

VARFÖR FUNKAR INTE LIVE STATS??????


ååhhhhhhhhhhhhhhhh.

aja. heja plannja. heja plannja. eller nått. tjohooo (har ingen aning om hur det går)

 

BLÄÄ basket.se!! :( :(


friday morning

Yes, klockan är 8.40 och jag har redan hunnit äta 2 frukostar och träna därimellan.

Den bästa känslan måste ju vara när man vaknar mitt i natten och inser att man får sova vidare, eller hur?


Jag hade ställt min klocka på 6. Jag vaknar mitt i natten...åhhh se så mörkt det är ute, jag får sova viiiidaaaarre:D
Kollar på klockan............. 05.58..................jaha, det var sen sån dag.

Varför inte bara låta mig sova 2 minuter till??? Så jag slipper få krossade förhoppningar.
Då är det liksom, jahapp, nu är tiden inne.

Iaf, tog mig upp, en aning förbannad. Åt frukost, hasade mig till hallen (var superkallt) och väl där kände jag att det skulle bli en hård träning, med blåsor på hälarna, halvt vaken hjärna och något trötta ben. Haha, men jag älskar vårt lag. Alla är liksom så positiva och det smittar av sig!:) Micki och Pavlina hade då definitivt vaknat på rätt sida, hahaha. Alla var lagomt trötta, pavlina började första matchen med att dribbla på foten efter att ha snackat i 20 sek om hur mkt hon ska ta ner alla, haha. Det tog ungefär 5 min innan alla hade slutat skratta, haha det kanske inte låter superkul men fan vad vi grät av skratt haha.

Vi spelade ett tag, sen frukost. Jordan sa att jag kunde få ta hans tid hos Degan idag så ska kanske dit idag vid 3.30, himla snällt av han. Jordan är ju vår ass coach, och han kan vara världens klantigaste människa.

Han skadade sin minisk eller något sånt så han opererades för 6 veckor sen så han har hoppat på kryckor sen dess, och medan han hoppade på kryckor så föll han ner för trappen och bröt ett finger (det hoppade ur led också) och sen, ja då har han brytit ett till finger....

Men men... Har lektion om lite mer än 2 timmar. Vet inte riktigt vad jag ska göra såhär tidigt på morgonen... kan inte sova för man blev pigg av att träna.. får se! Nu ska jag iaf sluta skriva, puss å hej

 

p.s. Det ska bli 80 grader fahrenheit här imorgon, det är ungefär 27 grader varmt, yeheey!:)
och jag ska vara ute hela dagen, på 8-års kalas och sen ska vi kanske se på rodeo!


someone is tired

Var ju som sagt lite trött efter gårdagens mördarträning. Idag var snäppet värre.

Började med fys med Degan i ca 45 min, det vanliga, alltså jobbigt! Sen for vi ut och sprang.. vi joggade i ett led och den som var sist sprintade förbi alla och kom först, och så fortsatte det... Gjorde det ett tag, och det var dagens sprints tänkte vi då.

Sen hade vi möte, fick våra nya skor!=) perfekt, jag testar ha dem när vi spelar tänkte jag då.
Vi gick ut i hallen, körde 2 varv runt planen passningar bara för att komma igång som vanligt. Sen slidade vi, och vi slidade mycket. Sen var det då dags för 20 min sprints! yehoo, kollade på sophomorsen och undrade om det var vanligt att vi körde sprints i 20 min efter att ha haft fys OCH redan sprungit sprints. Tydligen var så inte fallet, men fan så bra form vi kommer vara i! 20 min sprintsen var att vi var 3 pers som sprang allt vi hade och dribblade bollen över hela planen och gav bollen till nästa.. så det var typ jobba 8-10 sek, vila 16-20 så det var inte mördande men det var ju inte lätt direkt.

Det härligaste med dessa sprintsen var ju att jag hade mina nya fina skor på mig. Efter 2 min började jag känna lite i hälarna... aj då.... efter 5 minuter.... aj, jag har nog lite skavsår... med 12 minuter kvar så LED jag. hujja, feta blåsor på båda hälarna och jag kände inte riktigt för att hoppa av att byta skor så jag fick klara mig igenom det, vilket jag gjorde men AJ. blir flip-flops hela dagen imorn. Förutom när vi spelar då.

Nämnde jag att vi ska spela 06.45 imorn bitti? Nä, juste. men det ska vi. SEN är det vila resten av den dagen iaf!

Ikväll ska jag skriva ett philosophy-paper till Theory of Coaching. Men har redan kladdat det så ska bara renskriva. :)

 

sen ska jag s o v a . Men nu ska jag duscha först

Förresten var det spagetti och köttbullar till middag idag!!!!! tror ni jag var nå överlycklig??
Käkade typ 3 stora portioner hahaha. Man vet ju aldrig när man kommer få det igen.

Nää duschen var det. puss å hej från er trötta tjej


thursday..... sooooooooooore!

Asså, jag har träningsvärk idag. Så lämnar vi det där. Inte tänka på det något mer nu.
För idag. Om en timme. Då har vi sprints på fotbollsplanen och i trappor. Och sen ska vi spela!!!:)

Jag är seriöst nervös för hur mina ben ska bära mig. Men kan man så vill man. (nästa fråga är ju såklart om man vill, men jag vill fan, tänk vilken bra form vi kommer vara i sen :D helt klar värt)

Det är ju dehär första veckorna som är jobbigast.
Coach är en sån coach som straffar ni vet, att om man slår ett felpass så får man springa, göra armhävningar eller whatever. Har aldrig haft en sån coach förut tror jag, så det ska bli spännande. Han frågade mig på mitt samtal om jag gillar coacher som skriker eller som är lugna, och jag vet faktiskt inte. Lite av båda antar jag?

Man vill ju inte att de ska få värsta psyk-utbrottet på en men inte heller bara låta misstag gå förbi om man gör några. (när man gör några)

Var på walle igår o köpte lite mat. Kom hit, finns ingen kastrull i köket.. öhh okej? kan man koka makaroner i mikron? Eller de kanske fanns en liten kastrull men ah, vi får se.

Fick våra träningsställ igår förresten, kan ta kort så ni får se sen. De är svart/vita och har mitt namn och nummer på ryggen!

 

Imorgon ska jag ringa till Degan, han är ju sjukgymmis så han ska stretcha ut min höft (freaka inte ur nu pappa, det är lugnt haha) har känt av den liiite och han sa att jag kunde komma så han eller någon annan där kunde stretcha och kanske "använda lite elektronik" ... vet inte riktigt vad det betyder men det blir säkert bra. eller nåt. Ingen fara alls med den annars, har bara känt lite när jag går efter träningar och ibland när vi kör nå konstiga övningar i fysen. Men annars är det prima ballerina.

Nu ska jag börja byta om, låt oss be att den här träningen går bra, haha. Men det ska den göra!:)
ha det bra där hemma, puss och kram

 


i'm so DEAD

oh my goooooosh!!!

efter det braiga matteresultatet var jag glad, gick till mötet, vi gick igenom en himla massa saker de va bra osåå :) Sen gick vi in i hallen, Vi gick igenom lite agilities som vi ska göra innan varje träning, typ som det vi gör innan varje match, har såklart glömt borta vad vi kallar det...

Sen körde vi vår progressive shooting, också en del av vår uppvärmning som vi gör varje träning. Det var bra och så. Sen trodde vi att vi skulle spela, men nähäedå vi ska springa intervaller!! yeehoo! Nej men det kändes ändå bra för springa behöver man ju alltid. Men satan i gatan så jobbigt det var!

Först skulle vi springa 16 kortsidor av planen under 1 minut, sen 12 under 45 sekunder, sen 8 under 30, 4 under 15 osv..... Låter kanske inte jättesuperjobbigt men jag hade seriöst kanonont i hela luftvägarna och blodsmak i munnen efteråt haha. Kan inte ens säga att det var skönt efteråt för det gjorde verkligen ont, haha. Kan ju bero på att jag vart förkyld och så. Har typ fått en snor-och nys-sjuka efter att vi sprang också, trevligt va? haha.

Efter att vi sprang så spelade vi 5-5 helplan i ca 45 min, vi var lite trötta men det gick ändå bra. Sen slutade vi men vi var några som fortsatte spela 3-3, DÅ var vi trötta. Sen gick vi och åt, sen hetsdusch och sen study table.

Nu sitter jag här och är helt DÖD. haha. Skönt att man fick bort allt plugg på study table, iaf det mest brådskande så jag kan ta en lugn kväll nu. Min mage kurrar men jag har ingenting i kylen. Måste åka till walmart (men bara köpa nyttigt haha, är det farligt med för mkt frukt?)

 

Näe, vet inte vad som hände med mig efter att vi sprang... Supersnorig och hostar och har mig. Har haft en nysning som inte vill komma i över 2 timmar nu, sååååååååå irriterande!!!

jaja, nu ska jag gå. puss o hej leverpastej


matteprov och mat

Fick tillbaka matteprovet idag....

...fick 107/100! Hur nu det kan gå till?? Vi hade lite extra credit frågor så de kan ju vara av dom men jag är då väldigt nöjd haha..

Var lite mindre nöjd innan jag gick till matten. På måndagar och onsdagar har jag lektioner så tätt inpå varandra att jag inte hinner äta lunch, men oftast brukar jag ha något i rummet, typ yoghurt och så att äta ändå. Men idag hade jag inte det, åt ett äpple men kände inte riktigt att det skulle räcka att träna 2 timmar på idag..

Det finns ett café här där de säljer mat, och man kan ha olika mat-planer så vissa har typ 400 dollar eller något sånt där att handla för (de har typ mackor, sallader, pizza m.m.)  men jag har en annan mat-plan så jag får 3 måltider per dag i cafeterian. Iaf så ska det gå att betala med pengar i det där caféet också, så jag tänkte gå dit idag. Men nähäää, då tar dom inte visa kort!!! något irriterande. Och jag har varken tid eller ord att gå till walmart. Så jag får gå väldigt hungrig. suck.

Ännu en anledning till att köpa hem grejer så man kan laga egen mat!

Har möte om en timme, vet inte riktigt vad jag ska göra tills dess. Kanske skicka iväg mail till mamma och pappa med en lista på saker som jag skulle behöva skickade hit, typ vinterjacka och vinterskor... är nog inte sååå länge kvar till vintern så!!

Så det ska jag göra nu! puss och kram

LoveGame

yeppyepp, har hål, sitter i sängen och lyssnar på Lady GaGa..

Har gjort lite T.o.C läxa.... har lektion om 40 min..
Sen personal trainer!

Igår bestämde jag mig för att jag ska åka till walmart någon gång i veckan, köpa hem en massa pasta och NYTTIGA saker och börja laga mat själv. Så ofta som möjligt iallafall... För maten i kafeterian är verkligen skitdålig. Antingen hur onyttigt som helst (men gott) eller hyffsat nyttigt men skitäckligt, och då har jag ändå ätit saker här som jag aldrig skulle äta hemma haha.

Enda problemet är att vårt kök är typ på andra sidan byggnaden men jag får köra storkok och ha i kylen haha. Ska inte äta något onyttigt heller!

Idag har vi möte 3.30, sen ska vi börja med individuals och sen ska vi spela :) Har inte jättemkt läxor till imorn men lite måste jag göra sen. Det mesta var till idag...

Nu ska jag vila lite, jättelite sömn inatt.. kunde inte somna!!! Låg och vred på mig i typ 3 timmar...

Aja, hoppas allt är bra med er hemma. Kan ni inte kommentera o säga lite vad som händer???:)

puss o kram

athletic BBQ

helluuu!

Fysen med degan gick bra! Degan är en snubbe från Sheridan fitness center eller nåt sånt och är jättebra fystränare, han är sjukgymnast också :)

Sen sprang vi tillbaka till rummet och hetsduschade och fixade oss för sen var det dags för the athletic BBQ:) Den är till för alla lagen på skolan, våra host families och hela allmänheten, för att locka lite publik och så..
Det var jättetrevligt, god mat och så... sen skulle vi ju då presentera vår rumskamrat... inför a whole lot of people!!!!!! Och gissa om jag blev överlycklig när Aja sa att hon hade night class så jag kunde inte presentera henne... Men då säger coach att jag ska presentera henne ändå, även fast hon inte är där, så då blev de ju bara mer awkward haha.... Jag hatar ju verkligen att snackar inför folk, även på svenska, så ni kan ju tänka er.... Men de gick nog bra!

Vår host family var där så jag, gabbi och pavlina stannade och snackade med dem ett bra tag :) sist kvar var vi haha, men de är så himla trevliga! Katie fyller 8 på lördag och vi blev bjudna på hennes födelsedagskalas, vi ska ut till något ställe vart de odlar jättestora pumpor, blir säkert jättekul :) haha.
Vi fick varsin liten goodie bag med våra flaggor på och mat inuti av dem också, så himla snälla haha.

Sen kollade jag o gabbi lite på när killarna spelade flag football, och nu är jag här och ska plugga lite... suck!

Men men, ska försöka komma i säng i tid ikväll så de inte blir som imorse haha....

Puss o kram skumbanan!

   

1. mandy, kendahl och leann

2. jag o gabbi med alla i vår host family utom larry :) (där kan ni se våra goodie bags också hihi)


10.25?? SHIT!

hade class 10.30 idag..
vaknade 8.30.. nä, jag äter frukost i rummet och sover lite till istället... 9.15... bara liiite till.. 9.30, okej en kvart till!!
Sen vet jag inte riktigt vad som hände förutom att jag vaknade och kollade på klockan.. 10.25......... strålande!

Men jag hann!! det ni. En fördel med att bo på campus haha. Kom till lektionen med sovmärken på armen men vadfasen..

Sitter på rummet nu, har slutat och har träning på 3½ timme, sen efter det är det BBQ :)
Ska nog göra lite personal trainer för vet inte hur länge det där håller på ikväll så de e oklart hur mkt pluggtid de blir.... hehe. Har iofs gateway och theory of coaching till imorgon också så vi får se hur fan der här ska gå.

Igår kväll pluggade jag 4 timmar i sträck, sen sa jag stopp så hängde jag lite med Aja o Sam.

Nu loggade empis in på msn!! wiiie. miss u!

Igår var det lasagne OCH potatis till middag!!!!! :D lyckan var ju total.
Idag var det dock pizza.... det nyttiga var en risgryta som hade en aning för mycket pirri pirri i sig om vi säger så, jag är ju inte så mkt för stark mat, min mun brann upp.... det smakar bajs också....
dock så fanns det ärtor! wiho!

näej ska kanske ta tag i lite plugg.. puss!

fler bilder från potlucken

Yes har fått lite bilder från Kim nu, haha så himla kul.

1. Gabbi, Aaron (Larrys brorsa) och Jag dansar någon mkt avancerad dans

2. Larry försöker (anmärk försöker, jag var s ä m s t) lära mig polka

och jaaa, jag ser att mitt bh-band är nere.... väldigt snyggt i know! men jag hade annat att koncetrera mig på.. som att inte klampa någon på tårna eller bonka in i någon vägg...

3. Jag och gabbi dansar kycklingdansen (den kunde vi iaf!!)

 


1. Kyckling dansen igen... och gabbi hade kyckling hatten!!! jag dog av skratt hahaha
2. Vi och bandet igen ;)
3. Äldsta dottern Haylie och någon släkting... :)


det här med pannkakorna

gry o moa: tack för hjälpen haha.
Jag vet sannerligen vad american pancakes är nu.... är spyless på dom efter ha ätit som till frukost i några veckor nu...  haha, men det jag tänkte, äter man inte tunna vanliga pannkakor i resten av världen? varför just SWEDISH pancakes? tänkte om det var nå speciale.

Förresten gry, vanliga tunna PANNKAKOR om jag får be. inga jävla plättar här heller. DET ÄR DOM SMÅ!!! ;)
(tänk att man inte ens slipper den diskussionen här borta....)

Men okej, har nyss haft matteprov, det gick bättre än det förra iaf men vet ju inte säkert än haha.
Nä nu måste jag plugga lite personal trainer innan träningen.
Vi har olika kapitel i vår study guide, det tog mig mer än en vecka att göra klart kapitel ett. Nu har jag 4 kapitel till på onsdag. Hurrraaa!!!!

 

Så, i gotta go.... puss hej

 



Pappa, där har du skottmaskinen. Bilden är sne men då får du lite nackträning.

Kram


måndag igen

mamma; okej, tack för rättningen. men det är ju totalt ologiskt!!! haha

nåja, måndag igen.. har haft gateway nu på morgonen. Har ingen theory of coaching men ska nog läsa lite personal trainer och plugga lite matte för har båda dom senare idag..

Sen ikväll ska vi spela, coach är i denver på konferens så vi är all by ourselves. :)

Imorn har vi degan at 4, och sen har vi en athletic BBQ, där alla lag kommer, plus våra värdfamiljer och säkert nå mer folk. Vi ska upp på en scen och presentera vår rumskamrat... ihhhh.... jag som hatar att prata inför folk. och nu på engelska! hujedamig.

På onsdag börjar vi med individuals, can't wait!!! Det blir jättebra, då coach säger vad vi behöver jobba på och hjälper oss och så. Kommer säkert få göra inside-moves men det blir bra!

sen behöver jag lite hjälp... vad ska man svara på fråga "what's sweden like?"

jag blir alltid ba.... öhhhh... jag vet inte... kallt?

 

Sen är det en kille här som alltid tjatar om "swedish pancakes"

finns det ens något sånt?? vad är swedish pancakes? är det vanliga pannkakor?

jag är helt lost... känner som att jag inte vet något alls om mitt eget land haha.

Nu ska jag dunka lite musik o sen plugga... wihi. puss

 


mina nya naglar haha:)


chilly sunday

Jaaa vad hände med det fina vädret???
igår ca 30-35 grader och sol och när man vaknade imorse ser man... regn? what?
blåsigt och regningt hela dagen, blöö! antar att det måste bli höst här också någon gång, blä.

vad har jag gjort idag då? inte mycket alls. Vaknade 11.30... åt brunch, hängde i rummet, gick ner till hallen vid fyra.. skulle träna men killarna hade conditioning, wohooo coach wicks är galen, haha. Deras fys var störd men det var kul att kolla på, blev helt glad för alla pushade och peppade superbra, de kan vara lite gulliga våra stora, tuffa och coola killar (det är iaf vad dom vill tro att dom är..)

Sen kom gabbi och dawne också dit och vi skjöt lite, sen spelade jag och gabbi mot big c och steve... gick sådär! testa gå inside mot någon som är 205 och väger ca 150 kilo (inget skämt), det är inte alltid så lätt.

Sen middag och sen hallen igen, skjöt mina 100 straffar som vi ska ha gjort till på torsdag. Satte 78, hade en ring-ut dag men det är iaf över 75 som coach vill att vi minst ska vara över. Men de kan bli bättre =)

Sen sprang jag intervaller, tränade lite drives och sen sa min kropp godnatt, blev tvärslut haha.
Var kvar i hallen tills nu, hängde bara och så. Hade inget bättre för mig :) Men nu är jag i rummet och ska snart duscha.

Har tänkt på en sak, som är så sjukt jävla dåligt med sverige, jag har sagt det många ggr förut när jag har vart hemma också, men varför ska alla hallar vara stängda??? i luleå, som ska vara basketens huvudstad, finns det INGEN hall som man bara kan åka till om man känner för att skjuta lite eller dra ihop ett gäng o spela lite. Kan det vara en liten anledning, bland andra, till varför svensk basket inte är i toppen? Vet iofs inte hur de är på andra ställen, men i luleå är det sjukt svårt att bara åka o spela någonstans.. utan att ringa till nån, som måste ringa till någon, som måste fixa det, som måste ringa ännu en till, som kaaanske kan släppa in oss i en hall... eller näe, det gick visst inte.

Här kan man gå till hallen när man vill, ibland kan det häna att killarna eller volleyboll tjejerna har träning men då kan man antingen skjuta på sidan, gå in till gymmet eller vänta tills de är klara. Jag älskar det här!

Nä ni nu ska jag gå och duscha. Hoppas duscharna är nystädade, ibland är dom så himla vidriga..
puss o hej leverpastej



our favourite place

vball and potluck party

hej hopp!
Min kamera var i dawnes bil =) skönt skönt!!

Gick ner till dollar tree/walmart idag, sååå himla varmt ute!!!
30 grader varmt och stekande sol i mitten av september är man inte bortskämd med där hemma direkt.
love it:)

Sen satt jag i sek på vboll matchen som var jättetråkig och vi förlorade med 3-0 i set...

Vi missade middagen men precis då ringde våra host-parents och frågade om jag o gabbi ville följa med på potluck party (typ som knytkalas) med hela tjocka släkten och massa fler.. haha.

det var sååå himla kul!!! hahaha. Jag och gabbi garvade oss igenom hela kvällen, kom hem typ nyss :O
Det var 70-åriga gubbar som hade ett band och spelade en massa polska countrylåtar, typ. haha.
Vi dansade kyckling-dansen och Larry (pappa i min host family) försökte lära mig någon dans men jag var såå himla dålig. haha, det var iaf jättekul. Min host mum (kommer inte ihåg hennes namn, kanske kim?) tog en massa bilder med sin kamera när jag och gabbi dansade kycklingdansen och så, så de kommer senare. Men lägger in lite bilder från min kamera:)

jag utanför dollar tree, hahame in front of the baaand, haha

1. Jag utanför dollar tree idag på dagen

2. Jag framför bandet! haha

3. Ett par på potlucken som hade vart gifta i 67 år... det är ett tag det. så himla söta var dom!

 

1. Sarah, en av döttrarna i familjens bösta kompisar med världens sötaste bebis!

2. Gabbi leker med småbarn

3. Jag och bebisen!!! Jag blev kääär. (jag har en stoooor kärlek till bebisar som ni kanske vet, jag kunde inte slita blicken från den där under typ 4 timmar. jag. vill. ha. en. ni kan dock vara lugna mamma o pappa, inte än... tyvär..)

 

1. Våra host parents, Kim och Larry! hur snälla som helst!
2. Haylie, den äldsta dottern, och Larrys pappa :)

3. Katie, den yngsta dottern dansar med någon kille.. så söta

 



Gabbi och jag on stage med bandet!!:D hahaha.

Näää ni, nu blir det sängen snart. hörs imorn puss o kram!


lördag morgon

hejhallå. Vaknade nyss, kl är 11.15... har inte sovit såhär länge på jättelänge ju!
Igår kväll skjutsade dawne mig, gabbi, siren och jamaika till the ymca där vi skulle få bada från nio till midnatt! Vi var i poolen säkert 2½ timme.. vi var dom enda kvar, låg bara och flöt på flytgrejer och snackade haha. Sen halv tolv så sa dom att dom stängde.. så vi dawne kom och hämtade oss igen (så snällt av henne, de är en bit att gå)

Sen sa Siren att vi skulle åka till hennes kusins hus, jag orkade egentligen inte med de tjatade med mig haha. Gabbi gick till sitt rum så jag åkte med siren och jamaika. Väl där ville jag bara hem!

Satt mellan två fulla killar som skröt om vem som var bäst typ...:"jag hade lätt kunnat få ett athletic scholarship till den här skolan.. men jag behävde det inte.... för miles, har inte min pappa MYCKET pengar???" " Jovisst har han det men jag var en av de bäst på att springa 100m i min high school, hade jag satsat hade jag kommer hur långt som helst, och sen hade jag nog kunnat få ett scholarship i basket också... jag hade flest steals i hela mitt lag.... typ 43 stycken!"

Jag bara satt där och nickade, vill heeem till min sääng. haha ni vet ju hur trött man blir av att bada?
Sen märkte jag att min kamera var borta också, hade den antingen i dawnes bil eller på ymca, HOPPAS jag hittar den, måste leta idag. Min mobil hade slut batteri och jag kände mig fast där borta haha. Men Siren skjutsade hem mig som tur var, så jag fick gå och sova ;)

Ska äta brunsch om 20 min, sen tror jag att vi ska downtown och kika lite. Inte för att det finns så mkt o se men. Sen walmart, sen träna, sen jobba på volleyboll match och sen får vi se. :) Blir nog bra!

Måste kila nu, puss o kram

kan ju inte lägga in nå bilder förrän jag hittar min kamera... om jag nu gör det :(:( buhuuu
mitt snöre på den har förresten gått sönder, vet nu hur ledsen jag blev? nivet mina fina rosa kulor :(

och hey, kommenterrrraaa ;) ni är sämst på det ju! (okej fanny du e rätt bra, men kan fortfarande bli bättre;P)

bra bortförklaring

Det är ungefär såhär alla andra bortförklarar mig om jag gör något knäppt, nu har jag till och med börjat med det själv:

Gabriella.Clayton: haha so strange
Johanna Eriksson: im swedish
Gabriella.Clayton: exactly lol

iofs är det samma sak med pavi "well... shes from the check republic... "
eller för gabbi "hey, she's australian... they are that weird"

just blame it on the country!

(känns ändå lite bättre än att skylla det på mig så)

please say you'll be waiting

sitter o lyssnar på tracy chapman - the promise. så himla bra låt!!!

Hade möte med coach, gick jättebra, han sa bara positiva saker så det var skönt haha :)
Efteråt kollade vi lite när killarna spelade 1-1, jag gick o köpte en powerade i en automat så kom coach och sa till mig och gabbi att vi skulle följa med han. Han visade oss ett ställe där det fanns fullt med powerade, vatten och en massa andra drycker och sa att vi fick ta hur mkt vi ville... men vi fick inte visa killarna ;) haha. superbra!

Sen iallafall så kom vår host family till hallen! SUPERTREVLIGA var dem!!:) Pavlina hade dem förra året så henne kände de ju redan, jag träffade mamman och de tre döttrarna, tror de var 8, 13 och 15 år. Verkligen supersnälla och lätta att snacka med och så! Så det blir nog jättebra, även fast jag inte vet hur det blir med julen så kommer de ändå bli bra med en familj man kan åka till ibland! De är värsta basketfamiljen så de är perfa :)

Sen gick vi iaf och åt, idag var den nyttiga maten så äcklig att jag var tvungen att slänga den, ja på riktigt. Fattar inte hur de lyckas. De var ris och kyckling men såklart stoppat något VÄLDIGT konstigt och VÄLDIGT äckligt där i så det var inte ätbart. Varför inte bara låta det vara ris och kyckling?

Ikväll ska jag, gabbi, siren (den nya tjejen i laget) och jamaika (en volleyboll-tjej) till YMCA och bada! Ska bli superkul!:)

Imorgon ska jag jobba på volleyboll matchen kl 5.. annars vet jag inte. ska nog träna :)
Men men, nu ska jag göra något annat. puss o hej

p.s. LYCKA TILL PÅ SM I HELGEN BRUDAR!

känns väldigt konstigt att jag inte är med er!


tv-star

hejhopp

morgonen började med att spela in en tv-reklam.... var dock inte lika coolt som det låter? om det ens låter coolt? haha
Pavlina har iaf startat en International Club här på skolan så alla vi internationella studenter skulle säga en mening på vårt språk, när jag sitter där framför kameran får jag såklart världens skrattattacker.. ni vet sådär när man inte kan sluta? haha, blev några omtagningar om vi säger så. (går även under smeknamnet "giggly pants" nu)

Sen lämnade jag in personal trainer-läxan till Erin. Sen hade vi theory of coaching, fick tillbaka provet... 50/50 yee! eller... asså..... det var ju världens lättaste prov så jag skulle bli VÄLDIGT besviken om jag fick 49 så.

Sen lunch och nu sitter jag här. Har matte kl 2 och möte med coach kl 3. Sen sa pavlina att våra host-parents skulle komma till skolan idag så jag ska kanske träffa dem också. Sen vet jag inte vad som händer, kanske tränar lite :) Har ingen organiserad träning idag men lite gym o lite skott sitter ju aldrig fel.

Nu ska jag plugga lite. 2 timmar kvar till class...
Puss å hej

det är inte lätt det där med tvätten

godkväll

sitter här och fryser som vanligt.... askallt i rummet!
har vart väldigt duktig ikväll, pluggat heeeela kvällen!:)
först fyllde jag i ett papper som jag ska ha med när jag har individuellt möte med coach imorn. Sen gjorde jag klart personal trainer-papper som ska vara inne imorn, det slutade med att jag gissade på några men vafasen jag är asnöjd att jag svarade på allt!:) haha. Sen gjorde jag matte och nu interpersonal communication!

Dock råkade jag glömma att jag hade lagt i en tvätt i tvättmaskinen efter middagen.. kom nyss på det (kl är tio här) så jag måste vänta 40 min tills torktumlaren är klar... tur att jag kom på det iaf haha.
det är inte lätt att komma ihåg det där...

Jaa, mina matvanor är väldigt konstiga här. Jag kände att de inte höll med den onyttiga maten de serverar i skolan så nu kör jag på de som är nyttigt så de kan bli väldigt konstiga maträtter... I förrgår blev det spagetti (utan ost!!!) och morötter endast. Idag till lunch ris i mängder lite sallad och till middag blev det kyckling och kokta grönsaker (det ni mamma o pappa, jag har gått så långt!!!:o dock åt jag inte sellerin)

Det är aldrig liksom några hela måltider men men. Har slut frukt i rummet nu, måste köpa mera mera.
(okej tro inte att jag har blivit värsta hälsofreaket, jag kan fortfarande äta flott... men här måste man verkligen tänka på vad man äter... det är inte så att man någonsin behövde det i skolan hemma?)

idag efter träningen hade jag ont exakt överallt.. typ. i en fot, ett knä, i högre pelle (!!!!!!!) och i lillfingret. Tror jag behöver en day off... blir nog lördag eller söndag. fysen vi har är superjobbig, men jättebra. Vi satsar hårt på att alla ska kunna göra en chin-up när vi är klara med degan.. vilket är om 2 veckor så mina förhoppningar är inte jättehöga men men, haha. Har gått med konstant träningsvärk sen jag kom hit i stort sett så varför inte?

Fick värsta sugen efter att kasta diskus igår hahah. Men det finns inget track & field lag här så det kan bli svårt att göra det.... om inte ni vill skicka diskusen också m o p? Haha, lite tungt kanske. ähhh

Nu ska jag gåå... vet inte vad jag ska göra riktigt, hade gärna gått o lagt mig om de inte vore för den där himla tvätten...

hoppas allt är bra hemma och att ni sover gott nu eller nåt haha. puss o kram!

jag innan skolan imorse... 2a bilden är "meeeh ta en när jag är bereeedd"


hej hopp

Hej hej

Har matte om 20 min så skriver snabbt!
Var oerhört tungt att vakna imorse, ändå började jag inte förrän 10.30! Hade int. com. och vi fick sluta 50 min tidigare så de va rätt chill haha. Väntade på gabbi och åt lunch med henne, big c, omar och ken. Sen gick jag hit och skypade lite =)

Haha åhh man blir så förvirrad av språken... snackade med mamma o pappa medan Aja frågade nånting så blrjar jag rabbla en harang av svenska meningar.... hahah, hon ba whaaaaaat? i didn't understand a woooord!
Inte så konstigt kanske. Ibland vill jag som börja snacka svenska med gabbi, typ för att hon också är utlänning. Det är som att om jag ska förklara något men inte kommer på orden, så har jag flera ggr börjar säga de på svenska till gabbi och sen ba... juste.... man kanske inte pratar svenska i australien heller. attans!

Nää, nu ska jag gå till matten. Inte vara sen!
Ska göra extra credit idag, kan behövas efter mitt senaste prov haha... det vi håller på med nu är dock döenkelt.
well well cykelställ. puss o kram på er!

update

Jag och Aja kom till Coach McCarthys kontor lite lagomt nervösa och han sa att vi skulle göra "a little trip and its gonna be soo much fun!!!" (allt vi gör är sooooooooooooo fun enligt coach så vi reagerar som inte så mkt på det haha)

Iaf visade det sig att vi var de 2 utvalda i laget som skulle doping testas... Så vi for till sjukhuset och fick kissa i en kopp. Jag var inte dopad! det ni ;) haha. nej, var inte särskilt orolig direkt.. men man börjar ju få ångest ifall det är något otillåtet i ipren, alvedon eller något sånt haha.

fattar inte riktigt varför de valde mig och aja, är vi biffigast eller? (haha yeah right)
ähhh, det var ett äventyr iaf. men vi kom sent till hallen för att spela :(
Men vi hoppade in, hade de nya fotledsskydden.. de är assköna!! de är utan såna där plastskenor så det var rena himmelen för mig medan andra som aldrig haft något sånt tyckte de var huuur oskönt som helst! bra att vara härdad ibland.

Har study table i learning center om 25 min igen. Har ju som sagt 2 timmar per vecka vi måste vara där men det är bra, ska göra matteläxan (jättenkel som tur är) och sen försöka förstå mig på personal trainer UTAN att bli deprimerad. idag på lektionen kunde jag svaret på an fråga OCH jag sa det högt!!!!!!!!!!!! jippi!!! blev såå stolt haha.

Testet i Theory of Coaching gick bra, jag har ju hört att Coach McCarthys klasser är lätta men seriöst, ett jätteenkelt prov (det var liksom 2 sant eller falskt-frågor) PLUS att vi fick jobba ihop med någon annan OCH använda boken! Haha, typ lågstadiet all over again. Nä, men jag har ändå lärt mig jättemycket av den kursen så!
Boken är skriver av Morgan Wootten om är en jättebra high school-coach, så de är bra!

imorgon är det skola, fys med degan och sen ska vi spela. Dock är coach inte där imorn, han ska på nånting med sin gravida fru haha.

Jajaja.... nu så ska jag iväg och plugga snart. yeye! puss o kram skumbanan


wednesday

hej hopp.
kunde inte sova igår... låg i flera timmar utan lycka. somnade väl någon gång efter 2?
oerhört jobbigt att kliva upp kl 8 imorse men men. Mötte Gabbi för frukost och sen hade jag lektion.
Är klar med den nu, har t.o.c snart och sen personal trainer..

Coach ringde nyss och sa att han ville ha mig och Aja på möte kring 2.45 idag... hjälp!!!
vad kan det vara om??? haha. Blev jättenervös.
Men det är nog ingen fara, jag har då inte gjort nånting fel vad jag kan minnas hahaha....

Åt frukost med pavlina också, jag älskar att snacka med gabbi och pavlina, vi har alltid så kul och vi tycker och tänker som lika. Det kanske är något med oss foreigners som alla andra kallar oss haha.

Nej nu ska jag gå till hallen för att kolla om gabbi är där, och om hon vet vad mötet ska handla om!!!
iiih. okej, puss å hej leverpastej

esterjohanna

såg listan på vad flest barn döptes till under 2008.

Johanna var på 88e plats.
och nu till det coola.....

Ester var på 51a plats!!!!

alltså döptes väldigt många fler barn till Ester än till Johanna. Det ni!!!

så nu är det liksom "va??? heter du johanna??? shit vad ovanligt, coolt!!! (eller haaahaa shit va töööntiiigt) och sen.. jaha.. ditt andranamn är ester? shit vad boring och vanligt...."

 

En annan lite kul (???) sak är om man söker på ester johanna på google så kommer det fram bilder på gravstenar. Ja, gravstenar och endast gravstenar. Kanske en gammal målning av en gammal 1800-tals dam.

Iaf. Idag efter att jag slutade chillade jag ett tag, sen följde jag, gabbi och dawne med när ikeida skulle göra hål i läppen (galning, jag och dawne skrek, ojade oss och fick ont i magen medan keida bara satt där och inte rörde en min)

Sen när vi kom tillbaka hade vi fys med degan.. jobbigt jobbigt! Är ju fortfarande lite sjuk men jag körde på ändå. Sen hade vi möte, fick våra träningsshorts och fotledsskydd, de måste vi ha... är nog lika bra! Tror inte det har gått en säsong då jag inte stukat någon av mina fötter så.

Efter det gick vi igenom uppvärmningen som vi ska ha innan varje träning, det finns en för post-spelare och en för perimeter-spelare.. när jag frågade vilken jag skulle vara på sa han "both".... känns ju bra att jag inte är endast inside iaf! Sen spelade vi iallafall. Huvva vad jag hatar att vara halvsjuk, men blir galet andfådd men man är liksom ändå inge trött.
Men men, efter det hetsade vi till middagen, sen hets-duscha och sen gick vi till learning center och hade study table. Vi måste ha 2 timmar (Tis och ons 7-8) där vi är där och pluggar med laget. Killarna har 6 timmar så vi ska nog inte klaga haha. men det är bra, för man får mycket gjort:)

NU sitter jag här i mitt rum, har städat lite... jag och aja kom fram till att vi nog brode dammsuga här inne. Kanske borde köpa en sån här liten dammsugare utan sladd? eller är de jättedyra? Vet inte ens vart det finns dammsugare här... Vi har heltäckningsmatta i rummet och det börjar synas lite skräp nu haha. Man går iofs alltid med skor på inne men ändå. Vet inte om vi skulle få besök i rummet ikväll eller om de blir sängen tidigt. Hoppas på det sistnämnda haha :) börjar 9 imorn så.

Jahapp, nu blev det ett sånt här långt inlägg igen. Men det får ni stå ut med ibland :)
Men nu ska jag gå. pusss


sis

min syster, som har plockat mina ögonbryn sedan urminnes tider och vägrat låta mig göra det själv för att de inte blir fina då. 

ylva säger:
hallå hur går det med brynen?:O

johanna säger:
haha jorå jag kämpar på

ylva säger:
haha vad bra. jag kan typ seriöst bli lite orolig över dom,
ligga å tänka på hur dom ser ut, och även mammas,
och ångrar att jag inte lärt upp er bättre


fullt normal.


jaja, ska nog försöka göra lite läxor nu! har lite theory of coaching imorn. prov typ :O:O

aja, hejsvejs!


okej?

Ikeida idag efter middagen:

"Jo (mitt smeknamn), I've never realized you're blonde"

Okej! haha. Kul när alla andra typ bara " åhh du är så bloooond.. är det såå natuurligt? "

 

Något kul är att Gabbi är NÅGOT less på alla som säger "Ohh, I love your accent!!"

Verkligen alla vi träffar. Men å andra sidan, jag älskar hennes accent!

 

 


I'm like, why are u so obsessed with me?

har haft obsessed i skallen i alldeles för många dygn nu.....

Hade fotografering med laget idag, tog headshots till hemsidan, roliga poser till vår poster och sen en lagbild.
Det var kul men tog en himla tid =p så mycket tid att vi inte hann spela efteråt men det kanske var lika bra för jag är inte helt frisk än så jag får lite vila idag. Jag är inte sjuk men sådär jobbigt halvsjuk, så att jag blir anfådd som en get efter att ha sprungit 10 meter... måste typ stanna och hämta andan efter att ha gått upp för en trappa. Så helt kry är jag inte.... (och nej så dålig kondis har jag faktiskt inte haha)

var o käkade och sen flamsade jag, gabbi, sawne, keida och aja på ett tag innan alla utom jag och gabbi for till kyrkan för någon aktivitet... kanske blir bio ikväll, vi får se! Beror på vilka som ska med, just nu är det bara gabbi och steve och de "dejtar" typ så känner inte riktigt för att vara tredje hjulet haha. Gabbi tyckte vi kunde ha dubbeldejt med steves rumskompis men jag höll inte riktigt med haha...... (han är typ ett huvud kortare än mig)


Nä, måste tvätta och gå ut med sopor. Och städa.
Saker jag har lärt mig under de här snart tre veckorna:

- Tvättkorgen blir full. Snabbt. VÄLDIGT snabbt.

- Att tvätta är inte så pjåkigt, så länge man kommer ihåg att man faktiskt håller på att tvätta och inte börjar undra vart alla ens kläder har tagit vägen. (ingen bakgrund till den punkten.)

- Soppåsarna blir också fulla. Snabbt.

- Amerikaner har verkligen konstiga matvanor. Deras nyttiga mat smakar verkligen SKIT. vad hände med vanlig potatis? (som inte är dränkt i ost) eller vanlig pasta? (som inte är dränkt i ost) eller vanligt ris? (som inte är ihopkletat med något äckligt flott. säkert ost.)

- ALLTING man äter innehåller antingen ost eller jordnötssmör.

- att det är MYCKET lättare att svara på frågan "wzup" på engelska än på svenska.

- Man ska aldrig sluta uppskatta kranvattnet i sverige.

Till sist skulle jag vilja säga en punkt där det kan ske STOR förbättring från min sida:
- Att förstå gangster-cool-engelskan.
Den fick vi aldrig lära oss i skolan.

Det finns vissa killar. Jag har pratat flera ggr med dem men jag har absolut ingen aning om ett enda ord de sagt. De msåte tycka jag är den dumma blonda svenska flickan som är helt bongo för hon bara nickar och skrattar när de pratar, de kan säga världens hemskaste sak och jag bara skrattar och nickar, skrattar och nickar....

 

nehejni, nu ska jag gå och göra lite läxa. Har bara yttepyttelite i matten, som faktiskt har blivit skrattretande enkel.

Nu håller vi liksom på med sånt här: 3x + 4x = ????

HMMM! that's a hard one. not. pjuh. jag klagar då verkligen inte.

Det var allt, tjohej!
p.s. lägger in lite bilder från idag också.

pavlinajordan, vår assisterande coach som mer är som en kompis :) vi fem freshmens.. skulle göra något..  men jag kan såklart inte hålla masken

 

gabbi äter glasskendahl och mandykeida under ett hus





håltimme

jeppjepp, har slutat gateway nu... det är ändå okej. Fick skriva en journal typ om varför vi ville gå på college. Inte världens mest svåraste uppgift.. så det är chill!

Sitter o försöker göra lite personal trainer homework nu.... bööööhhh!!!
Gick ganska bra igår när man bara skulle fylla i vad muskler och ben heter på latin.. det kunde jag ju!
Men nu ska man börja fylla i ord i meningar o grejer.... bööö

typ: __________ is used as a shuttle system for mytfibrillar activity.
__________ contains enzymes used for aerobic metabolism in the cell.
__________ contain contractile elements which generate tension during i muscle contraction.

Nu hoppas jag såklart att någon där hemma kommer ihåg ALLT från idrottsfysiologinoch översätter det till engelska så kan jag blir klar med det här. Det hade ju liksom vart okej om svaren hade STÅTT i boken. Det gör de säkert också, men säkert med andra ord där jag fattar nada. Sen att våran bok är 540 A4-sidor (inget skämt) gör det hela ju inte lättare diekt..... men men, jag har 2/6 iaf, alltid något!

Har theory of coaching om 35 min nu, den kursen är iaf ganska lätt haha.

neee hörnini, nu ska jag iaf försöka hitta ett till svar... puss o hej!





mina nya skor & jag just precis nu!

skolan

hejhopp
sitter i skolan nu, har gateway.... ratt trakigt
igar fot jag o gabbi till walmart (igen) och kopte present till dawne och lite mat:)
sen gjorde jag o G iordning ett fint kort och gick och sjong for henne!
Sen at vi middag och sen spelade vi i nagon timme! det gick bra trots att jag inte kande mig helt frisk...
Sen for jag en svang med dawne och keida innan jag gick till rummet o pluggade..

idag har jag skola till 3 sen har vi fotografering med laget kl4..

ah, skriver mer sen... pusshej!

sunday

Hejhopp
somnade 10 igår, vaknade 10 idag. 12 timmar sömn alltså, mycket skönt!!! inte ofta.
Hade lite ont i halsen innan jag somnade så det var nog bra. Känner mig fortfarande inte helt hundra men ändå bättre... jag och gabbi skulle gå till walmart och försöka hitta något till dawne som fyller år idag men det blåste så fruktansvärt så vi ska vänta tills micki och pav kommer tillbaka från billings så kan vi få skjuts haha =)

Vi gick iaf till gymmet istället... körde inte så hårt eftersom jag inte är helt frisk men fick lite gjort iaf. Ska spela ikväll så vi får hoppas de känns bättre då :)

Men men, har funderat litegrann över det här med julen. Vi har ju tid att komma hem, 2 veckor..
Men jag vet ärigt talat inte om det är värt att göra om den där flygresan 2 ggr för att vara hemma en vecka eller så, men ändå vill jag verkligen träffa alla igen!!
Det beror kanske på hur det blir med alla papper och så, det är ju så himla tjorvigt nu haha.
Gabbi, Pavlina och Idris ska inte hem över julen, men det känns så himla deppigt och fira jul med en familj man knappt känner men jag vet inte.. Ska nog ha samma värdfamilj som pavlina och gabbi så då blir det ju med dem isåfall, så det är ju lite positivt. Men jag saknar er alla där hemma så det skulle kännas väldigt bra att komma hem!!

Igår när vi var i Casper så for vi hem till Lea (hon kommer därifrån) för hon skulle hämta någon tv eller nåt sånt. Iaf när hon skulle säga hejdå började både jag o gabbi o gråta haha.... de flesta här har ju sin familj o sina kompisar hyffsat nära så de kan åka och hälsa på någon gång då och då.... det har ju inte riktigt vi.
en 24-timmars flygning så är vi hemma... yehooooo

Nej, nu ska jag se till att få bortgjort lite läxor.. kulkul

puss o kram!

 

saknar morris!!!!


Casper all day long!

jag är helt sluuuut!
jag, mandy, lea, gabbi och dawne kom iväg med halv 11 imorse, när vi kom fram åt vi på en jättegod mexikansk restaurang.. Gabbi tänkte att hon inte var så jättehungrig så hon beställde bara in lite nachos. Först kommer alla utom gabbis rätter in och de var ju liksom i normal (nåja, usa-normal, fortfarande stor) storlek... och sen kommer gabbis. den är ENORM, haha. hon orkar inte ens äta halva och då kämpar hon stenhårt. usa och att allt ska vara oversize alltså, det är helt sjukt haha.

Iaf, sen for vi iväg till mallet (svengelska i know) och där blev vi.... ett himla bra tag
det fanns inget slut, jag spenderade pengar men man fick sjuukt mycket för pengarna om vi säger så!
Sen att det här är typ den enda shoppingen jag kommer göra på väldigt länge tål ju också att sägas.

Efteråt var vi helt slut... haha så vi satte oss i bilen och körde hem.
helt slut är jag nu, men nöjd haha :) Imorgon blir en pluggdag.. har massa läxor till måndag!

nej hörni, antingen ska jag se om nån hittar på något kul eller om jag ska gå och sova haha... 
 hejsan svejsan

 

gabbi med sin mat & lea vid någon godisapparat, tänkte att det blev väldigt färgglatt ;)


lördag

godmorgon!

gick o la mig igår typ efter jag skrivit det sista inlägget här.
Trode att Aja skulle sova i keidas rum men icke sa nicke....
kring 1 öppnar så står Omar (en i killaget) och stirrar på mig, blev så jäävla rädd hahaha.
Så han hade följt med Aja hit och då var de inte så lätt att sova haha... så hängde med dom litegrann innan jag somnade om

Men idag ska vi till Casper! Ska försöka hitta ett par jeans men får se hur det går... alla här har sånahär superutsvängda jeans och de är inte riktigt min grej... men man kanske måste anpassa sig efter modet? haha.
de tycker säkert jag är jätteknäpp för jag gillar de som är tighta nere vid fötterna men de får de ta.

Ska iallafall bli kul att komma iväg och se något annat än bara Sheridan!
Har laddat kameran så kanske blir lite bilder också =)

Nä nu ska jag börja fixa mig, vi åker om 40 min! kram

campus

Blev en sväng till founders och kika på love and basketball med gabbi, dawne, sam, idris, steve och B.
Den filmen är alltid lika bra och de människorna är alltid lika roliga haha... Man garvar konstant.

Fick tillbaka kameran av idris och han hade tagit lite bilder på campus som han skulle skicka till sin mamma så jag kan ju lika lägga upp lite här så får ni se hur det ser ut runt omkring mig! Sen ska jag sova, vi åker till Casper 10 imorn.

1. Så ser det ut direkt när man kommer in i vår dorm

2 & 3: The dome (vår hall) utifrån



1: bergen runt om stan
2: huset där matsalen, bok shopen, spelrummet och housing är
3: the villas! där kommer jag bo om jag kommer tillbaka nästa år :)



Här kan ni se ingången till mitt hus till höger och hallen där framme,
där pappa kan du se hur nära det är!:) det är underbart

förresten så håller jag på att skriva ihop lite saker som jag skulle behöva skickade till mig till vintern, men vi tar det på skype. puss o kram skumbanan


yeyey

pengarna från nike är tillbaka på kontot! yey! lättnad.
dock får jag ju inte grejerna jag beställde..
Vilket iofs är bra att veta innan vi åker till Casper imorn! :)

Fick också veta att när vi åker till Colorado Springs på turnering i november (då vi ser nuggets-lakers:D) så kommer vi åka till en nike outlet... inte fel!

nu ikväll har jag inte gjort någonting alls. är så trött och ska upp tidigt imorn.
Vi åkte till walmart, jag skulle köpa vatten, hårspray, yoghurt och frukt. Skulle betala och såg att jag glömt visa-kortet i rummet.... weho. Men de löste sig ändå :)

Nej hörni, jag är skittrött. Klockan är nio på kvällen här. Det är typ nästan inte okej att gå och lägga sig nu men jag funderar seriöst.. tänk vad skönt att vakna upp helt utvilad imorn! Det är svinkallt i rummet här så jag ska sova i tjockiskläder.
Får se om jag går och lägger mig (blir mest troligt så) eller går över till founders... måste träffa idris så jag får tillbaka min kamera för jag behöver den imorn.... blöööö! trött johanna!

har återigen lyckats skriva långt inlägg om ingenting alls.. jag är expert på det så jag är ledsen ;)

men nu ska jag gå, saknar er alla där hemma. puss o kram

missing

 

 

jag tror jag ska köpa ett flygplan och flyga er hit. låter det bra?

 

s a k n a r   e r


but it don't maatter nooo

yeye, sitter och sjunger här nu.

Fotograferingen var jättekul, får bilderna nångång nästa vecka tror jag och då måste jag visa er =)
Skulle egentligen bara ta huvudbilder men vi har lite tid över så vi tog en massa roliga bilder haha.

Sen hade vi lektion men var bara där typ 20 min så det var skönt! ;)

Kom på nu att min tvätt är klar så laaater!!

(helt sjukt förresten hur mkt tvätt man har på bara några dagar, mamma hur står du ut? och jag är liksom bara en person!)

 

Ska nog träna själv ikväll, ingen lagträning om vi inte drar ihop någonting.

åhhh, det är så kul att träna.... har fått värsta nykicken vill bara göra det hela tiden :D

men näää.. heej!


bilder från igår

Skoldansen igår var kul! haha... I början var det lite stelt men sen så haha :)
Efteråt for vi till walmart och köpte något att äta, sen hängde jag o gabbi med omar, steve och ken utanför deras rum... haha jag var så himla övertrött, skrattade åt allt.

Men det blev ganska sent, så jag är rätt trött idag! men det gör ingenting, det här är väl en av de få "roliga" saker förutom all basket då som händer här under året ;)

well well, ska på någon fotogarfering med laget om ca en timme. Kan passa på att lägga in lite bilder från går då :) enjoy!

1.omar & sam  2.gabbi, omar och jag 3. Aja, Idris (från belgien) och ikeida

1.steve, big c, kendrick och gabbi! 2. me and gabbbi! 3. B och Keida... och jag då
(jag skulle hoppa undan så jag inte kom med på bilden på sista bilden.. gick ju sådär, haha)


1. Sam and JR 2. Gabbi, Jordan (det är våran ass coach haha, han är dock i vår ålder och går på skolan) och jag


well well, hinner inte skriva nåmer nu, ska på fotografering!!
har på mig matchstället för första gången nu :)

kan inte ta kort dock för idris har lånat min kamera men den är snygggg!

okej, tjolahooppp tjollaheej!

 

 


school dance

yesyes nu är det dags för första skoldansen!! hahaha......
får se hur det är...

hade fys med degan (jobbigt!!), sen spelade vi :) Man börjar känna sig i bättre form nu, försöker springa på snabba uppspel mycket och gnetar på inside haha.. Sen åt vi dawnes födelsedagstårta.. MUMS :D

Körde inget extra efteråt, hade bråttom innan middagen stängde. Men imorgon har vi ingen träning alls med laget så då blir det att springa/skjuta och gymma de muskler som inte är helt förstörda av träningsvärk haha..

Sen på lördag ska vi nog åka till Casper! Det är en lite större stad ungefär 2 timmar bort där det faktiskt finns lite shopping!! :) Ska försöka hitta ett par jeans, och det vore bra att veta hur det ligger till med nike-beställningen... Kommer jag få mina skor? För jag behöver verkligen ett par sneakers! Just nu går jag bara i flip-flops men det börjar ju blir lite kallare nu..

Nike-beställnings problemet är att jag skulle beställa grejer därifrån, men det stod att det var något fel med betalningen så köpet kunde inte gå igenom! Attans, tänkte jag, och testade en gång till.... men det funkade inte så jag gav upp o tänkte att jag skulle göra det en annan gång.... Men grejen är den att de har dragit pengarna från mitt konto, två gånger!! typ 3600 kr bara sådär!! men utan att få nåt bekräftelse mail eller något sånt att beställningen har gått igenom.... Om jag får grejerna skickar jag ju bara tillbaka den ena beställningen men jag vet ju inte om jag får dem eller inte... åh.... har mailat men inte fått något svar!

Aja, nu är det dags får skoldans! hahaha. puss å hej

say what?

17.51 visar klockan på datorn.
Och här sitter jag hyffsat nyvaken med pyamas och totalt ofixad.

wait a minute...... den är 9.51 här, tack och lov.
Man blir förvirrad av den där alltså!

fick webcamen att funka igår på skype, det var kul att snacka (och se) pappa igen :D
så nu är det bara att ni fixar webcam om ni inte har någon.... och lägger till mig på skype... haha ;)

Neee, har lektion om 40 minuter. Det är 1h 20min-lektion, men det gör ingenting för det är med den roliga läraren :)

Sen, Mellan 12.30 och 13.45 underfär... plussa åtta timmar för eran tid så är jag på skype!! okej??:D
fanny? mamma o pappa? hehe

 

sen har jag matte kl två, sen träning kl 4, samma fys som i tisdags..... jag som fortfarande har SJUK träingsvärk.... kan inte öppna dörrar haha. Men det är bara bra :) vi skulle lägga till lite övningar och så, så det är inte exakt samma =) Känne rmig mkt piggare idag än igår. Var nog bra att jag vilade från att springa, utan vi spelade bara så skjöt jag lite efteråt. Kanske blir lite intervaller eller långdistans idag efter träningen. Beror på hur länge vi spelar haha..

Vi ska förresten fira Dawnes bday idag!!! hon fyller år på söndag och tydligen brukar coachs fru baka vääääääärldens godaste tårta, me like!! haha....

Neej hörrniii.. nu ska jag börja göra mig i ordning, hörs senare! kraam

här är dawne :)


rummet- NU

jaha, det ser inte ut att vara såå stor skillnad på bilderna men tro mig det är det :)

men here we go!

 

sådärja! förlååååt om ni måste vrida på huvvena lite alltför många gånger men det är tjorvigt att vända och hålla på så.... haha. På första bilden kan ni se min fotovägg, lite bättre blev det vaa?
Sen har vi garden, som är stor och bra, skulle bara behöva lite mer hyllor. Galgarna är för barnkläder (jag köpte de endast för att de är rosa) så man kan inte hänga upp tröjor på dem för de faller bara av, men det var det värt. Vem orkar ha vanliga vita liksom? haha

Sen har vi ett av mina fyra (!) matchlinnen, # 44 är jag numera!!

sen har vi lite skrivbord och så, och sen mitt kylskåp (jag ville känna mig lite som i the cribs)

sen har vi lite mer skrivbord, under sängen (haha, intressant med tvättkorg och så, jag förstår)

och sist är Ajas del av rummet :) Hon visste ju inte direkt om att det skulle vara en fotosession här inne men ni ska veta att hon är den ordningssamma av oss, jag försöker verkligen VARJE dag hålla fint... men icke sa nicke, det måste vara något fel jag har! men nu så =)

 

Snackar med pappa på skype nu men får inte webkameran att funka!!! nåt snille som kan hjälpa?

Aja, måste gå nu, hoppas ni gillar att jag bombat er med inlägg haha... puss å kram!

 

 


rummet - FÖRE

Okej, de här bilderna tog jag dagen efter jag kom hit = noll hemtrevligt at all!
Men tills vidare... (håller på o städa för fullt haha)

 

okej, jag vet att två av dem är snea.

men ni får helt enkelt vrida lite på huvudet :)

 

Ska bara bädda sängen och så, så får ni se hur det ser ut nu!:)

Ni måste typ få en chock när ni vaknar, typ 300 triljarder inlägg.... haha.... men det får ni leva med, jag har ju inte kunnat blogga på över en vecka ;) det går nog snart back to normal igen!

xoxo


bilderbilderbilder

1. pavlina and micki at the trolley ride

2. Gabbi i trolleyn

3. Mandy, det är hon som är den andra inside tjejen:)

4. Coach McCarthy's små söta barn :)

5. Jag och Big C (han är 205 och VÄLDIGT stor)

6. En älg? ren? dunno.... det finns såna här iallafall!

 

Förresten så fick vi en till tjej till laget idag, vet inte riktigt hur man stavar hennes namn men tror man uttalar det cyren eller nåt sånt.. hon är stor men inte superbra kanske.. tror mest hon har träningsplats men vet inte, vi är ju bara 10 st i laget så det är ju bra med en till!

 

Nu har jag läst klart mitt papper till interpersonal communication imorn, måste springa över till jarrell och lämna det för han har lyckats tappa bort sitt... men men! vet inte vad som händer ikväll, ska nog städa lite i rummet, det behövs!!! Måste nog köpa en liten grej med lådor som man kan ha under sängen på walmart nästa gång, mitt skrivbord är smockat och lådorna till likaså! När jag har städat så ska jag ta lite kort på rummet också så ni får se, gillar det jättemkt nu när korten är uppe på väggen!:)

 

Ska skypa med mamma och pappa om någon timme nu, klockan är fortfarande tio i 5 hos er ju... (har kvar den svenska tiden på datorn så jag har kooll!)

 

Nä nu måste jag springa över till founders (en annan dorm) med pappret till jarrell.

ha det så bra där hemma!!! puss puss

 

p.s. glöm inte och kommentera haha

 


what's that?



Yey det funkade med en bild!

Men till själva poängen, ser ni bullen på min högra axel??

det är strumpan!!!!

 

(till er som inte orkade läsa igenom hela förrförra milslånga inlägget så orkar jag inte förklara igen utan ni får helt enkelt kämpa, puss!!!)


den som väntar på något gott

funkade inte att lägga in bilder för tillfället....

lägger in på facebook och de som inte har facebook (mormor? haha) ni får vänta ett liiitet tag till :)

kram


physichals and practice

Hej hopp!
Kom nyss från middagen, mätt!

Klasserna idag har gått bra, anträngde mig ut i fingerspetsarna till att förså NÅGOT av personal trainer... gick helt okej. blev överlycklig när jag hörde latissimus dorsi, gluteus minimus, maximus, iliopsoas and so on... Nånting jga kände igen! wiiihooo... sen började vi snacka om någonting annat och jag var totalt lost!

I boken så ska de förklara det svåra orden, men jag tycker nästan att orden de förklarar med är svårare än själva ordet, men men! Fick tillbaka matteprovet också... fattade inte ens vad jag fick men jag tror inte att det gick så bra. fattade inget där heller så haha, det kommer väl. vi började iallafall med världens lättaste sak idag så det var skönt!

Förresten så funkar internet igen nu :D wiho, vet inte varför men det bara gjorde det så jag är tyst och glad.

Var på physichals på sjukhuset också, de kollade allt möjligt.. allt förutom möjligtvis synen var bra haha.. hade lite högt blodtryck men det är väl inte så farligt? bara liiiite! (mamma?? haha)

Sen kom vi tillbaka till hallen, spelade, sen hade vi möte, fick våra shooting shirts, riktigt snygga :D
Sen skjöt vi lite, åt och nu sitter jag här. Ska duscha snart, sen läsa igenom ett papper vi ska till imorgon. Sen ska jag nog städa lite haha.

En till lite rolig (och irriterande) sak är att jag och gabbi gick o köpte våra matteböcker nångång förra veckan, jag märkte till och med att de hade glömt ta betalt för min mattebok så tack sa jag och allt var som frid och fröjd med det.. har haft med dom till lektionerna och allt hela tiden och det var någon gång vi skulle göra en uppgift (vi har inte använt de annars) och då fattade vi typ ingenting.. det var ju som ingen uppgift. Men vi var tysta och jobbade vidare.. Sen skulle vi plugga lite här om dagen också men fattade verkligen noll, det står ju bara en massa siffror!! Amerikansk matte är verkligen bongo, tänkte vi.

Idag fann vi dock orsaken till dessa konstiga matteböcker. Högst upp på våran bok står det stort och tydligt "Student Solutions Manual", vilket vi hade missat.. vi hade alltså endast köpt facit till våra matteböcker! bingo!
Så nu måste vi köpa den riktiga boken och jag vet inte hur mycket den kostar och jag har inte så mycket kvar av mina 250 som vi fick på stipendium. men vi får se!

Nej nu ska jag lägga in lite fler bilder, hope you enjoy :) puss och kram!

In school

Jaha, nu fungerade inte mitt internet heller... datorerna vill verkligen inte vara pa min sida, men men!
nu vet jag ju iaf mina inloggningsgrejer till bloggen sa kan skriva fran skolans datorer :)

har gateway om 10 min sa kan bara skriva snabbt. Maste plugga pa halet sen... For igar blev det bara att klistra upp kort och hanga med gabbi och aja i mitt rum. Gabbi gick ner till Steve och Kendricks rum och jag foljde med i typ 5 min men sen gick jag upp och la mig!

Maste fraga min RA (resident assistant) om internet... konstigt att det inte funkar.. och irriterande!!! jag som t'nkte lagga upp fler bilder idag, men det kommer!

Har sjuuk traningsvark idag! Fran chin-ups, ni vet typ bakom och  armhalorna haha.. det krampar sa fort jag oppnar en dorr haha.. sen i magen ocksa :) men det ar bara skont!

Till er dar hemma som har skype, lagg till mig! eller sag sa lagger jag till er men jag vill praaata :)
men men , nu maste jag ga till class!!! hors sen! puss o kram :)

BILDER!

Okej, ni måste ju få någon sorts belöning om ni kämpade er igenom hela förra inlägget. haha.
Här kommer lite bilder! Klicka på dem om ni vill se dem stora (det var mest ifall mamma eller pappa skulle tycka att de var för små elelr något sånt haha)

so here we go!

1. Lea, Lustig gubbe som skjutsade oss upp för berget och ägde stället vi var på och Kendahl efter vår retreat uppe på ett väldigt högt berg :)

2. Här var vi halvvägs uppe för berget!

3. Aja och Jarrell shakin their booties, haha. en av kvällarna i keidas rum!

4. Häng i keidas rum igen.. Gabbi, Aja, Steve, Jarrell och Big C

 



1. Jag, Gabbi och Keida
2. Laget innan en trolley-ride
3. Hela laget i troleyn!
4. Kendahl och Lea :)

NU ska jag sova!! kommer mer bilder imorgon!!:) puss o kram på er


YEY!

JAG HAR BÅDE ADAPTER OCH FUNGERANDE INTERNET NU :D
det tog ett tag men äntligen kan jag både blogga och skriva å, ä och ö igen wihii!

Så, vad har hänt sen sist? MYCKET kan jag säga er, känns som att man har vart här hur länge som helst.
Hade någon dag för internationella studenter i lördags och då gick Claudia igenom alla faser man går igenom när man flyttar, med glädje, hemlängtan och allt sånt. Jag och gabbi kom fram till att vi har gått igenom alla de faserna på en och en halv vecka.

Idag har jag faktiskt varit här i två veckor. Hade första lektionen för veckan idag eftersom det var Labor Day (=inga lektioner) igår. Hade interpersonal communication och det är kul bara för att vi typ har världens bästa lärare! Sen mötte jag upp Kendahl och Micki så gjorde vi en scavender hunt, vi fick en engångskamera och så fick vi uppdrag, typ personer vi skulle fota oss med och så! Sen var det dags för det första fyspasset som lag med en kille från ett gym här i Sheridan. Det var väldigt jobbigt men bra :) Sen hade vi möte med laget (som vi har nästan varje dag) och sen spelade vi 5-5 :) Laget är bra! jag är typ störst i laget haha. Vi har en till inside tjej som är riktigt duktig så det är bra träning iallafall!

Har tränat som ett psyk på sistone, i onsdags sprang och skjöt jag och säkert nåt mer, kommer inte riktigt ihåg haha.. sen i torsdags sprang jag och gabbi till walmart och tillbaka på lunchen, det var VARMT! mitt på dagen i 35 graders värme och sol... inte att rekomendera men vi gjorde det iaf haha. Sen på kvällen spelade vi innan vi hade BBQ i coach McCarthy's hus... sen kollade vi volleyboll oså! Fredag var vi i gymmet och skjöt, de har en sånhär skottmaskin eller vad man ska kalla det.. en sån som tar returen och passar ut bollen. hur bra som helst!! Skulle kunna skjuta en hel dag med den.. I lördags sprang jag, pavlina och gabbi en massa jobbiga sprints och intervaller, och sen gick vi in i gymmet och biffade. Söndags skjöt jag och gabbi flera 100 skott för att sen gå in i gymmet o springa, och samma visa var det igår. Och idag sprang jag intervaller efter träningen. Ska faan vara i bra form till säsongen! tydligen spelar coach bara typ 6-7 spelare per match så man måste verkligen kämpa för att ta en plats där.

Förutom skola och basket händer inte så jättemycket.. Det finns inte direkt jättemycket att göra här men det gör inte så mycket. Vi hänger i folks rum och har kul, haha. Har börjat få i ordning lite i rummet också, idag har jag vart på walmart och skrivit ut en massa bilder som jag ska hänga upp på väggen, så tro inte att jag glömmer er där hemma!:) saknar er så!

Vet inte riktigt vad mer jag ska säga, kan ni inte fråga något om det är något ni undrar?

Jag hänger mest med Gabbi, vi är som ganska lika, haha. Vill gå o lägga oss samtidigt och är inte lika hyperaktiva som vissa andra haha.. Vi vill fokusera på basketen, vi orkar inte med killar och sånt för tillfället haha...

Just nu håller jag på att klistra upp alla korten på färgglada papper som jag sen ska hänga upp på väggen, kommer bli så fint så :)

Förresten så är alla papper inskickade nu, så jag kanske får stanna i landet trots allt! yeeey haha..

Jag lovar en masssa bilder i nästa inlägg, får se om det blir idag eller imorgon! Måste plugga litegrann, klockan är tio på kvällen och jag har inte duschat än (disgusting jag vet haha)

Har fyra lektioner imorgon, känns tungt! men 2 av dom är väldigt lätta, det är gateway (typ om hur man ska lyckas på college, vi snackar typ bara haha) och theory of coaching, där lär vi oss hur vi coachar basket. det är intressant men coach har sagt att vi får i princip ett A för att komma på lektionerna... haha.

Sen har jag personal trainer vilket är SVÅRT. Det är som idrottsfysiologi på engelska.... måste lära mig alla orden.. suck! Men det löser sig väl. Man kan bli en certifierad personlig tränare efter kursen, vet dock inte om jag ska göra det. Det kostar typ 1500 kr plus att jag inte vet om man kan använda det i sverige PLUS att jag kommer faila testet om det ska fortsätta såhär haha....
Sen har jag matte (algebra) och vi hade test i det sist så vi får se hur det gick haha.

Engelskan går helt okej nu, den är ju inte perfekt men jag vågar iallafall prata nu haha. Jag lyssnar och lär.. det svåra är alla gangsta-killar när de snackar... då hänger jag inte alltid med i svängarna! Sen när gabbi ibland drar till med något australiskt tjaffs är jag också lite lost, hon börjar bli lite less på att jag aldrig fattar eller hör haha...

Imorgon ska vi till sjukhuset för en grundlig undersökning typ... vet inte riktigt men de ska väl kolla att jag inte har något hjärtfel eller så.

Har redan tvättat typ 3 ggr haha. Jag tyckte att det är sjukt konstigt, strumpor försvinner även fast man bara har ett halvt rum och en sträcka på 15 meter till tvättstugan... tvättmaskinen måste ju verkligen äta upp dem! För såklart får jag udda strumpor och kan för allt i världen inte hitta den andra. Iallafall, så var jag och gabbi och tränade igår och jag hade mitt bg-linne och så. Efteråt gick vi till gabbis rum och medan hon snackade på skype kände jag någon konstig bulle på min axel.. vad fasen är det där tänkte jag? Frågade gabbi och hon sa att hon tyckte att jag hade sett lite konstig ut medan vi tränade... då visar det sig att min strumpa har åkt in mellan de 2 lagrena på mitt linne och satt sig på min axel! Så jag hade tränat en hel träning med en strumpa på axeln, vi skrattade i typ 3 timmar.. haha.. men nu vet jag vart man ska leta iallafall!

Näää ni, nu har jag skrivit en uppsats igen.. men om ni säger att text är kul så! haha... nu har vi ju faktiskt mer än en vecka att ta igen så ;) och det händer så mycket nu i början.. men nu har man som nästan börjat komma in i rutinerna, lärt känna alla i laget och så :)

SKa gå och duscha nu och får se om jag orkar börja lägga in bilder.. Håll utkik :) Ni är väl mest troligt ändå inte vakna nu eftersom klockan är typ 6 hemma.. saknar er alla iallafall och kom ihåg att kommentera nu hehe :)

PUSS PÅ ER!

jag är såå glad att datorn min funkar igen!


RSS 2.0